مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران در جمع خبرنگاران:
ضرورت حل مسئله پسروی آب خزر از طریق دیپلماسی
مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران در بخشی از سخنان خود با اشاره به پسروی آب دریای خزر و نظر به اهمیت این دریا در حیات انسانها و تنوع زیستی و جانوری در دریا و نوار ساحلی، خواستار رفع این مشکل از طریق دیپلماسی شد.
به گزارش آوای خزر از ساری، حمید بخشی امروز در جمع خبرنگاران اشارهای به ضرورت نهادینهکردن و فرهنگسازی وظایف و شفافساختن کارکردهای پدافند غیرعامل داشت و اظهار کرد: مجموعه اقدامات غیرمسلحانهای که سبب افزایش بازدارندگی، کاهش مخاطرات، استمرار خدمات ضروری، تابآوری، ارتقای پایداری و نهایتا تسهیل مدیریت بحران میشود از مسئولیتهای پدافند غیرعامل است.
وی با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل تفاوت ذاتی با مدیریت بحران دارد، تصریح کرد: مدیریت بحران مربوط به حوادث طبیعی است و حوادث انسانساخت در آن دخیل نیستند، اما پدافند غیرعامل کاملا انسانساخت است و یقینا باید تلاش کنیم با رعایت الزامات و دستورالعملها و دیگر موضوعاتی که به دستگاهها به شکل محرمانه و غیرمحرمانه ابلاغ شده است، لحاظ شود و در صورت بروز حوادث سریعاً مدیریت بحران یا اقدام ثانویه هم اتفاق بیفتد.
مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران با اشاره به شرارتهایی که در منطقه خاورمیانه توسط رژیم صهیونیستی و ایادی آن رخ داده است، افزود: نقش پدافند غیرعامل همپوشانی با پدافند عامل است و آنچه در جنگهای ترکیبی یا هیبریدی و جنگهای نوین دنبال میشود تخریب اعصاب و روان مردم است؛ یعنی به جای اینکه تاسیسات و تشکیلات نظامی و دفاعی را هدف قرار بدهند؛ موجبات عدم استمرار خدمات عمومی را مثلا در جایگاههای سوخت و یا عابر بانکها ایجاد میکنند لذا اگر دستورالعملهای پدافند غیرعامل را رعایت نکنیم؛ این تردیدناپذیر است که در جنگهای نوترکیب آسیب نبینیم.
تشدید حساسیتها در حوزه پدافند غیرعامل
وی با بیان اینکه در طول سال از تمام دستگاهها بازدید داریم و دستورات لازم ابلاغ میشود، از تشدید حساسیتها و تلاش جهت رفع نواقص در سالجاری خبرداده و گفته: اگر دستگاهی به موضوع پدافند غیرعامل توجه نکند برای او ترک فعل رد میشود و استاندار نیز بر همین موضوع تأکید کرده است و اینکه هیچ تعارفی در کمکاری نسبت به پدافند غیرعامل نداریم، چون تا زمانی که مدیران ما به اصل پدافند غیرعامل با جدیت نپردازند شاید مردم نیز آن را جدی نگیرند.
بخشی از طرح پدافند شهری و اهمیت آن نیز گفته و تصریح کرده است: همه ساختمانها باید دارای پناهگاه باشند و شهرداریها هنوز به آن توجه ندارند از بین ۶۳ شهر استان تا کنون برای چهار شهر ساری، بابل، آمل و قائمشهر طرح پدافند غیرعامل شهری انجام گرفته و در آن به داراییهای شهر نیز اشاره شده است، همچنین از مسئولان شهرهای رامسر، نوشهر، چالوس، بهشهر و تنکابن هم خواستیم که این موضوع را مورد توجه قرار بدهند.
پسروی آب خزر و حل آن از راه دیپلماسی
بخشی در بخش دیگری از سخنان خود، اشارهای به پسروی آب دریاچه خزر داشت و تصریح کرد: سالانه ۲۵۰ میلیاد مترمکعب آب وارد این دریاچه میشود، اما به دلیل تغییرات حاکمیتی کشورهای همسایه، شرایط اقلیمی و گرمایش زمین حداقل ۱۰۰ میلیارد مترمکعب از این حجم کم شد و خیلی از تاسیسات ما اکنون روی خشکی هستند. این پسروی در قسمت جنوب شرقی خزر بیشتر است و ارتفاع آب دریا نیز کمتر میشود.
وی ادامه داد: از دورانی گذشتیم که کشور شوروی سابق سرزمینی یخزده بود، اما به دلیل شرایط اقلیمی یخها آب و به مرور زمان آن سرزمینها تبدیل به اراضی قابل کشت شد به طوریکه زیر کشت غلات رفته است، از سوی دیگر ۸۰ تا ۸۵ درصد آب خزر از طریق رود ولگا تأمین میشد، اما برای تأمین آب کشاورزی چندین سد در مسیر ولگا احداث شد؛ بنابراین با بهرهبرداری از آبهای ورودی به رودخانه ولگا عملا سطح آب دریا کاهش یافت و این شرایط، دریاچه خزر، مروارید گرانبهایی که میتواند تاثیر بسیار بزرگی بر حیات ما داشته باشد را از بین میبرد.
مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران گفت: موضوع عقبنشینی و پسروی آب دریای خزر را به استانداران اعلام و در سفرهای روئسای جمهور و وزرا نیز اعلام کردیم و گفتیم که باید در دستور کار دیپلماسی کشورمان قرار بگیرد.
افتتاح ۲۸ طرح پدافند غیرعامل در مازندران
مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران بیان کرد: تامین مولدهای اضطراری به ویژه برق، رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی، رفع نقاط آسیب و افزایش تابآوری در برخورد با آسیبها و در نظر گرفتن موارد جایگزین در موارد اضطراری، و امنسازی مراکز داده ازجمله مواردی است که در آموزشهای مربوط به پدافند غیرعامل در دستگاهها عنوان میشود و رعایت آنها مورد تأکید قرار میگیرد.
وی در پایان با اشاره به ویژه برنامههای هفته پدافند که در ۲۲ شهرستان و به ریاست فرمانداران در نظر گرفته شده است، اعلام کرد: شعار هفته پدافند غیرعامل "تدبیر امروز امنیت فردا" است، در این رویداد ۸۰۰ برنامه شامل ۲۴۷ رزمایش، ۱۸۶ کارگاه آموزشی، ۲۳ همایش، ۲۸ افتتاح پروژه، ۶۸ بازدید و ۱۴۴ عنوان سایر موارد مانند دیدارها و بازدیدها، نواختن زنگ پدافند غیرعامل با حضور استاندار و در کنار آنها نیز تبیین پدافند غیرعامل توسط ائمه جمعه و جماعات در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار ما، این نشست خبری با هماهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در آستانه هفته پدافند غیرعامل(۵ تا ۱۱ آبانماه) با هدف تبیین جایگاه و کارکرد سازمان پدافند غیرعامل برگزار شد.
انتهای پیام/۱۰۰۱/